UA

Практичні поради, як зменшити збитки при транспортуванні комбайнів та тракторів з США

При доставці трактору або комбайн з Америки, мова в першу чергу іде про техніку яка була у роботі, досить часто виникають ситуації, які ускладнюють доставку, але які доволі успішно можливо вирішувати. Хочемо поділитися з вами одним з типових прикладів по комбайнам, тракторам, самохідним оприскувачам.

Компанія продавець вживаної техніки, на прохання фермера, придбала в Америці комбайн John Deere 9660 STS, доставка була застрахована однієї з українських страхових компаній. Тут важливо пояснить, що послуги українських страхових компаній, як правило, вдвічі дешевше послуг американських страхових агенцій. Фермер самостійно вирішує в якій страхові компанії застрахувати новопридбаний комбайн але потрібно розуміти що ціна страховки включає в себе і певний набір можливостей. Зокрема, в нашому випадку комбайн прибув в порт відправлення, нічого НЕ віщувало біди. У порту прибуття з'ясовується, що у комбайна повністю спущено колесо і видно, що шматок гуми, ніби вирваний. Комбайн був застрахований.

Дуже важливо відзначити, що в шаблонних договорах з страховими компаніями на перевезення трактору або комбайну не передбачено страхування на пошкодження коліс, фар або  утворення нових «вмятин и царапин». Згідно стандартного страхового полісу отримати страховку є вкрай важким завданням для фермера. Однак, в ході переговорів нам вдалося довести, що пошкодження було вже на борту судна, через те, що спосіб навантаження (заїзд комбайну Джон Дір 9660 СТС здійснювався своїм ходом на борт судна) має на увазі цілісність коліс.

Внаслідок наших довгострокових  партнерських відносин зі страховою компанією, нам вдалося добитися компенсації в розмірі 30 000 гривень  за колесо комбайну , а також окремо за ремонт колеса. Незважаючи на те, що стандартним договором це не передбачено.

КТ ФОРВАРДІНГ (сайт https://www.ktf.com.ua/ ) - транспортно-експедиторська логістична компанія, представник Atlantic Express Corp. Надає послуги в сфері міжнародних перевезень, контейнерних перевезень, перевезень негабаритних вантажів та митного оформлення вантажів.

Матеріал підготовлений проектом agroblog, в разі зацікавленості у співпраці звертайтесь за телефоном (044) 465-66-73

facebook
viber
e-mail
copy

Коментарі (0)