UA

Безступінчаста трансмісія John Deere AutoPowr (IVT)

Компанія Джон Дір представила нову безступінчасту трансмісію AutoPowr / IVT, яка вже встигла себе зарекомендувати на міжнародному ринку і тепер доступна нашим аграріям. Безступінчаста трансмісія має гідро-механічний принцип роботи, який поєднує в собі можливості передавати енергії з допомогою механіки або гідравліки, в залежності від робочого навантаження трактора – при оранці буде більше задіяна механічна складова при транспортних роботах гідравлічна. Інноваційна трансмісія встановлюється на трактори Джон Дір 8-ї серії вироблених в Америці.

Проект Агроблог нагадує, що серія колісних тракторів JohnDeere 8R представлена 7-ю моделями номінальною потужністю від 220 до 410 кінських сил. Значною популярністю в українських фермерів користуються tractor JohnDeere 8R 340 та JohnDeere 8R 370 з двигуном PowerTech. Купити новий трактор Джон Дір це доволі вартісна інвестиція, адже ціна трактору також «Американська», проте наявність програм фінансування від банків партнерів дозволяє зробити відповідну інвестицію у купівлю трактору більш раціональною та зваженою.

Відмітна особливість John Deere  AutoPowr  - можливість забезпечити оптимальну роботу трактору  при будь-яких швидкостях починаючи від 0 км  до 40 км за годину, що призведе до поліпшення контролю витрат палива. При цьому у механізатора є можливість задати необхідну швидкість, яка підтримується з високою точністю, в автоматичному режимі, як на важких тягових роботах так і при транспортних операціях. Тобто, після того як механізатор вибрав потрібну швидкість роботи система AutoPowr буде її автоматично утримувати, реагуючи на зміну умов навантаження не відволікаючи оператора. Для трансмісії Джон Дір Авто Повер доступні чотири різних режими: повністю автоматичний (Full Auto), що настроюється (Custom), ручний (Manual) та педальний (Pedal).

В коробці передач використовується комбінація механічного та гідростатичного методів передачі енергії: при виконанні робіт, де потрібні тягові властивості – оранка, дискування, глибоке розпушення, потужність передається механічно, а при здійсненні операцій, де потрібна висока швидкість, включається гідромодуль. Така конструкція дозволяє уникнути перегріву гідравліки, що трапляється при використанні тільки гідростатичного методу передачі енергії. Таким чином, запропонована комбінація підвищує як ККД трактору, так і надійність самої трансмісії. При цьому максимальна тягова потужність трактору становить 87% - це один з найкращих показників представлених на ринку.

Завдяки можливості автоматизації значно нівелюється вплив людського фактору, при цьому трактор «Джон» видає оптимальну потужність при мінімальній витраті палива в залежності від налаштувань. Ефективність та плавність передачі потужності на бортові редуктори забезпечується завдяки мінімальному залучення в цей процес зубчастих передач.

Трансмісія AutoPowr IVT складається з наступних елементів:

1. Вхідний вал двигуна

2. Перша сонячна привідна шестерня

3. Друга сонячна привідна шестерня

4. Привідная шестерня водила планетарної передачі

5. Передній двоступеневий планетарний вузол

6. Вузол водила планетарної передачі

7. Планетарний вузол гальма заднього ходу

8. Муфти високої та низької швидкості

9. Планетарна вторинна шестерня

10. Вузол перемикача передач приводу С2 / C1

11. Гідростатичний модуль

12. Муфта механічного переднього приводу (МПП)

13. Вихідний вал МПП

14. Вихід заднього диференціала

15. Вал відбору потужності (ВВП) і вихідний вал приводу насоса

16. Вихід допоміжного приводу

Трансмісія AutoPowr / IVT також оснащується вбудованою електронною системою управління, яка забезпечує обмін даними між двигуном та трансмісією з частотою 100 разів на секунду. Умови роботи постійно контролюються, дані передаються в електронну систему управління, в якій відбувається вибір оптимального передавального числа відповідно до виконуваної роботи. Ходова швидкість підбирається електронною системою управління з таким розрахунком, щоб можна було підтримувати помірні обертів двигуна: в більшості випадків такий режим роботи двигуна трактора дозволяє домогтися максимальної економії палива.

За інформацією проекту Agro Blog купити трактор John Deere 8R 340 або John Deere 8R 370, з двигуном PowerTech та трансмісією AutoPowr, можна в регіональних дилерів компанії «Джон Дір Україна», з поставкою трактору на весняну посівну 2021 року.

facebook
viber
e-mail
copy

Коментарі (0)