UA

Одкровення фермера - Кукурудза Згоріла

P/S  Зазвичай таке пишуть в кінці тексту але ми вирішили розмістити дану інформацію на початок нашого матеріалу. AgroBlog вирішив залишити розповідь фермера без корекції ... аби Ви відчули реальну ситуацію на Черкащинні ... Сумно  (((

«Так от це вже Стало зрозумілим, що нам НЕ просто пі\дєц, а нам Полний пі\дєц.

Розказую чотири дні назад ще у суботу, я таки Чекав дощу, який обіцяли із страшною грозою, а його не було і тому в неділю забухав по причині того, що нерви, горить кукурудза, але все таки теплилась Надія, а Вдруг... Вчора ж таки обійшов поле із кукурудзою і зрозумів УСЕ! нам кранти принаймні тим у кого така ж ситуація, бо є села де таки перепадали дощі там таки Краща ситуація і вони ЩОСЬ таки зберуть.Тому я не хочу сильно «сгущати краски», а говорю лише за себе і ТЕ що бачу! Так от кукурудза повністю догорає майже не викинула навіть качана.


І от тепер які Наслідки для мене і України в цілому.
Моєму фермерському господарству більш всього пі\да! десь 80\20. Так як я зранку порахував варіанти розвитку і потребу в грошах то зрозумів що НЕ витяну!
Тепер кожен із вас можливо подумає "А мені ЩО до того, що тобі хана" Звісно НІЧОГО, на перший погляд. Але є економічний ланцюжок певних подій! так от пшеницю ми Україна НЕ добрали проти того року, більш як на 30% падіння, боюся коли будуть остані цифри там буде ще гірше!
Соняшник також горить і він НЕ нал'ється так як треба але таки ЩОСЬ буде, так як соняшник має стержньовий корінь і він таки краще переносить засуху і спеку. Кукурудзи і сої майже немає.
Тому мій варіант ЗАБИТИ на податки і платежі і Банкрутувати! фермерське господарство. ДЕСЬ узяти більше мільйона грн, щоб закрити всі фінансові питання, в мене немає можливості! Думаю ТАК само думають і інші фермери. Тому обвал платежів до бюджету буде Чималим і Раптовим! ….»

 

За данними https://www.me.gov.ua/ спостерігається суттєве зменшення врожайності кукурудзи в Черкаській області на площі понад 200 000 гектарів. Відповідну інформацію оприлюднила прес-служба міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Якщо говорити про конкретні цифри то 234 000 гектарів в Черкаській області, 146 000 гектарів в Кіровоградській області, 120 000 гектарів в Полтавській області перебувають в зоні ризику суттєвого зменшення врожайності.

Нещодавно ми писали  про критичну ситуацію в Одеській області з посівами соняшнику http://www.agroblog.com.ua/post/vrozhayu-yarovim--kerdik-kritichna-situaciya-na-odetshini

Проект AgroBlog  попросив наших читачів прокоментувати ситуацію – «Як справи з соняшником та кукурудзою в їхньому регіоні», наводимо коментарі наших дописувачів.

Миколаївська область «Якщо коротко - жопа….75 мм опадів за вегетацію»

Київська область «Недобір по пшениці 30%, по сої буде недобір 50%, кукурудзу пускаємо на силос»

Чернівецька область «Втрачений рік, все погано»

Кіровоградська область «Це капець, кукурудзу суха качана немає. Південь Кіровоградщини вигоріло. Сушимо весла або сухарі. Чим з людьми розраховуватись? Чим заряджати землю на наступний рік?»

Полтавська область «Поки нормально»

Черкаська область « Золотоніський, Драбівський район з соняшником більш менш все гаразд, з кукурудзою печаль. При найкращих розкладах якщо отримаємо 5-6 тон то це чудово. Візуально видно поля де качани навіть не зав’язалися».

Вінницька область «Соняшнику 40 центнер може не буде, а по 20-25 центнер повинно сипати»

Сумська область « Плануємо гарний врожай соняшнику, кукурудзи. Соя наче також в нормальному стані».

Харківська область «Поки все добре»

Одеська область «Соняшник 500кг з гектара. Гідрид Піонер 119, олійність 47»

Чернігівська область « Відносно нормально, говорю про Козелецький, Чернігівській, Менський, Сновський райони»

facebook
viber
e-mail
copy

Коментарі (0)