UA

Європа визначає «Трактор Року 2021» - перелік претендентів

Чи присутні в агросекторі України певні стереотипи та упередження, звісно присутні, місцями вони обґрунтовані, місцями абсолютно надумані. Наведемо простий приклад – запитайте у 100 керівників агропідприємств, який трактор найкращий, більшість скаже John Deere. Це ми здійснили «побутове опитування», а уявіть якби був спеціалізований агро-конкурс, де незалежні експерти (підкреслюємо, незалежні експерти) визначають найкращій трактор, було би круто та пізнавальна. Але чекайте, таке змагання вже присутнє в Європі, та має назву «Трактор Року». Виявляється, що за останні 15 років трактор Джон Дір вигравав дані, незалежні, змагання лише 1 рази (останній раз в 2012 році, переможцем визнали  Tractor  John Deere 7280R), ось Вам і стереотипи.

Проект Агроблог пропонує трохи більше розповість по данні змагання, звісно якщо Вам цікаво, кожного року усі відомі Європейські видання приймають участі у голосуванні за визначення «Трактору Року», це престижна міжнародна нагорода, яку щорічно присуджує група незалежних експертів. Міжнародне журі складається з 26-ти членів різних редакційних проектів, включаючи усі види засобів масової інформації, в тому числі друковані видання, журнали, веб-сайти, сільськогосподарські телешоу. Члени журі в сукупності представляють 23 європейських держави. Перша церемонія визначення найкращого європейського трактору була організована в 1998 році за ініціативою італійського журналу Trattori, та вручала нагороди лише у двох номінаціях, зараз таких номінацій вже чотири.

З кожним роком конкуренція в сегменті сільськогосподарських тракторів істотно зростає, все більше виробників пропонують універсальні, високопродуктивні та надійні машини, здатні задовольнити потреби навіть самих вибагливих фермерів. Яка ж новинка на тракторному ринку в даний час є найкращою ? Відповідь на це питання ми отримаємо в грудневому голосуванні за «Трактор Року 2021» (Tractor of the Year 2021). Поки голосування триває, проект AgroBlog пропонує Вам познайомитись з претендентами на почесну нагороду ( важливо - послідовність претендентів вказана в довільній формі ).

Претендент №1 Tractor CLAAS Axion 960 Cemos

Трактор CLAAS Axion 960 Cemos обладнаний 6-циліндровим двигуном FPT Cursor, об’ємом 8,7-літровим, потужністю 445 к.с. Максимальний крутний момент 1860 Нм досягається при 1400 об / хв, максимальна частота обертання двигуна 2080 об / хв. Важливий аргумент на користь перемоги на трактору Клаас Аксіон 960 - це нова інтелектуальна система Cemos, вона був представлений кілька років тому, але тепер повністю входить в базову комплектацію тракторів CLAAS Axion. Система Cemos може знизити витрату палива до 25% та підвищити продуктивність праці. Залежно від змін умов роботи система повідомляє рекомендований тиск в шинах, а також здатна дотримуватися однієї з обраних стратегій: максимальна продуктивність або оптимальна витрата пального. Всі налаштування машини можуть запам’ятовуватись та швидко відновлюватись з карти пам’яті трактору. При цьому машина, як і всі моделі серії CLAAS  Axion 900, має доволі значну допустиму вага, в межах 18 тон.

Претендент №2 Tractor Fendt 1167 Vario MT

Трактор Фендт 1167 Варіо є найпотужнішим в 1000 серії, флагманська машина оснащена 6-циліндровим двигуном MAN, об’ємом 16,2 л та потужністю 673 к.с. Нова безступінчаста трансмісія VarioDrive, адаптована до особливих вимог гусеничних тракторів та обладнана двома незалежними гідромоторами з системою Tractor Management System. Трактор використовує в роботі систему Common Rail з тиском вприскування до 2500 бар та турбіною зі змінною геометрією, яка дозволяє досягати плавної та постійної потужності в будь-яких робочих умовах. Двигуни повністю відповідають вимогам стандарту Stage IV.

Гусеничний трактор Fendt 900 Vario MT має три направляючих колеса в ремені, а Fendt 1100 Vario MT – чотири, перевагою є максимальне копіювання рельєф та відмінне зчеплення з ґрунтом під час виконання агротехнічних операцій. Новий Tractor  Fendt 1167 Vario MT має високопродуктивну гідравлічну систему з двома опціональними насосами з  продуктивністю 2 x 220 л / хв. Цікавим конструктивним елементом машини є поворотне дишло та поворотний задній трьохточковий зчіпний пристрій. Дишло може повертатися на 28 градусів в обох напрямках відносно поздовжньої осі трактора, а задній трьохточковий зчіпний пристрій може повертатися до 12 градусів в обох напрямках.

Претендент №3 Tractor Kubota M7173 K-VT

Трактор Кубота обладнаний новим 4-циліндровим двигуном Kubota V6108 об'ємом 6,1 літра та потужністю 175 к.с. Максимальний крутний момент становить 711 Нм при 1500 обертах. Безступінчаста трансмісія від виробника ZF пропонує комфорт у вигляді плавного перемикання передач у всьому діапазоні руху та високу ефективність, оскільки гідростатична частина передає максимум 40% потужності. Присутні два режими водіння: робота в полі та рух по автомагістралі. Передній міс має гідравлічну підвіску, основним елементом управління та налаштування трактору є K-monitor, який може бути присутнім в двох варіантах на 7 або 12 дюймів діагоналі.

Претендент №4 Tractor Armatrac 1254 Lux

Трактор Armatrac 1 254 Lux обладнаний високопродуктивним 4 циліндровим двигуном Deutz Tier обємом 3,6 літра, з максимальною потужністю 125 к.с. Максимальний крутний момент 500 Нм досягається при 1600 об / хв.., паливний бак вміщує 110 л, в той час як бак для AdBlue розрахований на 10 л але його вистачає на 3 заправки загального паливного баку. Робота двигуна синхронізована з механічною коробкою передач ZF 557 SL з 16 передачами переднього ходу і такою ж кількістю передач заднього ходу. Вантажопідйомність задньої трехточкової навіски становить 5000 кг, а передня розрахована на 3500 кг.

Претендент №5 Tractor Case IH Quadtrac 620

Гусеничний трактор Кейс Квадротрак 620 належить до сімейства гігантів з чотирма гусеницями, які присутні на світовому ринку понад двадцять років та доволі популярні в Україні, особливо там, де потрібні дійсно потужний та прохідний трактор. Tractor  Case Quadtrac 620 - найпотужніший представник сімейства, під капотом ховається двигун FPT Cursor 13, робочий об'ємом 12,9 літра, який дає машині потужність в 692 кінських сили. Оновлена силова трансмісія PowerDrive забезпечує більш швидке (на 20%) перемикання передач, а завдяки технології Hi-eSCR2 трактор Case IH Quadtrac 620 відповідає найсуворішим стандартам викидів.

Суттєво оновилась кабіна трактору, включаючи органи управління. В механізатора є можливість індивідуально налаштувати органи управління трактором, так як він вважає за потрібне з допомогою програмованих елементів управління. Система управління також включає 12 дюймовий сенсорний екран AFS Pro Connect з інтуїтивно зрозумілим та зручним інтерфейсом.

Претендент №6 Tractor Landini 7-240 V-Shift

Проект AgroBlog намагається бути об’єктивним та зберігати нейтралітет але по дизайну даний трактор явно набере додаткові бали, виглядає він дуже яскраво.Під капотом трактору Ландіні ми знаходимо шестициліндровий двигун FPT, що відповідає стандарту викидів Stage V, об'ємом 6,7 л, з турбонагнітачем зі змінною геометрією лопатей та проміжним охолоджувачем що забезпечує максимальну потужність 240 к.с.

Максимальний крутний момент 979 Нм досягається при 1400 об / хв. Інновації були зосереджені на комфортній кабіні, яка тепер оснащена напівактивною підвіскою, механізатор може регулювати жорсткість підвіски в три етапи. Незалежна гідравлічна підвіска переднього мосту трактору може бути замовлена як додаткова опція. Цікавою новинкою є система регулювання повітря в шинах EazyGrip, яка була представлена на торішній виставці Агрітехніка, у вигляді прототипу та забезпечує кращий захист грунту, меншу витрату палива і, що не менш важливо, більш тривалий термін служби шин.

Претендент №7 Tractor Steyr 6240 Absolut CVT

Найпотужніший трактор виробника Steyr  також бере участь у конкурсі на звання «Трактор року 2021», обладнаний силовим агрегатом компанії FPT та видає 260 кінських сил. Двигун шестициліндровий, робочим об'ємом 6,7 л, оснащений системою безпосереднього вприскування, крім того, завдяки технології Hi-eSCR2 він відповідає стандарту викидів Stage V. Трактор Steyr 6240 Absolut обладнаний безступінчастою трансмісією S-Control. Конструктивно це гідромеханічна трансмісія, в якій використовується технологія подвійного зчеплення для плавного автоматичного перемикання передач під навантаженням. Перевагою є високий ККД механічної передачі під час роботи в полі.  Задня навіска трактора здатна підняти 10 463 кг, передня навіску в межах 3 785 кг, гідравліка приводиться в дію насосом продуктивністю 173 л / хв. Ми живемо в цифровому світі, трактор Steyr також – він оснащений системами точного землеробства та передової системою телематики S-Tech.

Претендент №8 Tractor Massey Ferguson 8S.265

Корпорація  Массей Фергюсон нещодавно представив нову лінійку високопродуктивних тракторів під назвою Tractor Massey Ferguson 8S. У серію входять чотири моделі 205 – 225 – 245 – 265 кінських сил, змагається за звання найкращого модель Massey Ferguson 8S.265 обладнана 6-циліндровим дизельним двигуном AGCO Power, обємом 7,4-літра та  потужністю 265 к.с. Трактор має місткий паливний бак 460 літрів, залежно від комплектації трактора Массей Фергюсон можуть випускатись з трансмісією Powershift  Dyna-7, Dyna E-Power або  безступінчастою Dyna-VT.

Потік гідравліки трактора підсилений до 205 літрів за хвили і дає можливості використовувати трактор в комбінації з широкозахватних посівними комбінаціями. Вантажопідйомність задньої навіски становить 10 тон що гарантує безвідмовну роботу з ґрунтообробною технікою.

Претендент №9 Tractor New Holland T6.160 DC

Перший трактор Нью Холанд з шестициліндровим двигуном, але з компактними розмірами, був представлений майже 30 років тому. Він ідеально підходить для фермерських господарств яким потрібен універсальний трактор помічник – який може допомогти з оранкою, дискування, посівом або внесенням мінеральних добрив. Двигун FPT NEF 67 - один з кращих в своєму класі, в поєднанні з трансмісією Dynamic Command яка пропонує вісім передач, що перемикаються під навантаженням, і три діапазону (24х24). Завдяки технології подвійного зчеплення перемикання передач відбувається швидше та плавніше, а коробка передач пропонує ряд цікавих і корисних функцій. Передня вісь має пневматичну підвіску, маса трактору становить 10 500 кг.

Хто стане володарем головної нагороди передбачити складно. Після ретельного аналізу і обговорення характеристик, дизайну, основних показників роботи, а також результатів польових випробувань нагорода буде вручена кращому європейському трактору. Фінал та підведення підсумків премії «Трактор року 2021» відбудеться в кінці грудня, дистанційно в форматі онлайн.

facebook
viber
e-mail
copy

Коментарі (0)