UA

Гусеничні трактора John Deere серії 8RX особливості машини

В 2020 році компанія Джон Дір представила для  українського ринку новий трактор John Deere 8RX 410, це серійний трактор на чотирьох гусеницях. Якщо Ви бували на виставці Agritechnica 2019 року, то могли бачити різноманітні гусеничні трактора в діапазоні потужності від 300 до 400 кінських сил, цим Вас не здивуєш, але якщо розібратись в ситуації більш глибоко то виявиться що більшість з даних тракторів які Ви бачили це переобладнанні колісні трактора під гусеницю. Корпорація Джон Дір пішла своїм шляхом та випустила окрему серію гусеничних тракторів аналогічну по потужності до колісні тракторів.

Проект Агроблог вирішив трохи розібратись в чому саме унікальність нових тракторів з логотипом оленя та які моделі можуть зацікавити наш ринок. Лінійка Tractor JohnDeere 8RX стала відповіддю на глобальну тенденцію: в даний час дуже помітний запит на універсальні потужні трактори в 350 - 400 кінських сил, здатних працювати з мінімальним ущільненням ґрунту . Ця вимога задовольняє чотирьох гусенична конструкція яка передбачає можливість раннього початку робіт завдяки більшому, ніж у колісних тракторів, «пятну» контакту та меншому відсотку пробуксовки. Журнал AgroBlog поспілкувався з рядом фермерів, які висловили думку що для українських умов в даному сегменті найбільш оптимальною є модель потужністю 410 або 370 кінських сил.

Розглянемо трактор  JohnDeere 8RX 410 обладнаний 9-літровим дизельним двигуном PowerTech з турбокомпресором, який відмінно зарекомендував себе в інших моделях. Номінальна потужність двигуна - 410 кінських сил, максимальна доходить до 443 к. с., а крутний момент становить 1851 Нм. Важливо, що номінальна потужність зберігається навіть на складних ділянках, завдяки чому не знижується інтенсивність польових робіт.

На тракторі встановлена повністю автоматична коробка передач Power Shift з 23 передачами переднього ходу. Вона поєднує всі сильні сторони попередніх розробок компанії, володіє високою паливною економічністю, простотою управління, забезпечує плавність ходу.

Дизайн трактора розроблений каліфорнійським підрозділом BMW Desingworks, кабіна забезпечує високі показники комфорту, рівень шуму не перевищує 71 дБ: це один з найкращих показників в своєму класі. Більшість інших чотирьох гусеничних тракторів, присутніх на ринку, являють собою переробку існуючих колісних тракторів під гусеницю. В результаті погіршується надійність, знижується комфорт, порушується балансування трактору. Ходова частина John Deere 8RX 410  побудована з нуля саме для того, щоб вирішити ці проблеми, мости на цьому тракторі принципово інші: так, попереду встановлений міст нової серії Джон Дір 1800, який з запасом витримує навантаження 20-тонної машини, при цьому новий міст забезпечує безпрецедентний радіус розвороту, - менше, ніж у колісного «Джона».Завдяки новим осях гусеничні трактори серії 8RX трохи вище, ніж їх інші колісні брати.

Трактора серії 8RX мають ідеальний баланс 50/50, завдяки чому при масі трактору 20 т тиск на ґрунт буде залишатись доволі низьким. Наприклад у колісного трактора John Deere  8R 410 на широких шинах низького тиску отримуємо показник ущільнення грунт 0,68 кг на 1 кв. см, тоді як для трактора серії 8RX даний показник  в середньому на 40% менший та становить 0,43 кг на 1 кв.см

Завдяки цим перевагам трактор John Deere 8RX 410 має високу «плавучість» та може максимально рано виходити в поле не пошкоджуючи грунт, навіть при значні вологості поля. В свою чергу завдяки зменшенню ущільнення підвищується врожайність. Згідно з результатами незалежних випробувань, при заміні колісних тракторів на гусеничний хід можна розраховувати на додаткове збільшення врожайності  в межах 5-20% за рахунок більш раннього посіву та зменшенню ущільнення ґрунту.

Як і вся сучасна техніка John Deere, tractor 8RX 410 підключений до системи JDLink, забезпечує можливість превентивного сервісного обслуговування - некоректна робота будь-якого елементу виявляється ще до того, як вона викликає поломку агрегату, і своєчасно усувається. В результаті вдається уникнути простоїв техніки і, як наслідок, втрат часу і коштів.

Нова система AutoSetup John Deere дозволяє фермерам управляти усіма параметрами тракторів та навісного обладнання і зберігати їх в хмарі. Тракторист може легко відновити налаштування, коли він входять в поле, тому тривалі витрати час на оптимальні налаштування потрібно проводити лише один раз далі механізатор може їх швидко відновити з допомогою системи  AutoSetup John Deere. Наприклад, більш досвідчений механізатор може один раз запрограмувати трактор для роботи з конкретною сівалкою, для оптимального налаштування йому може знадобитись 20-40 хвл роботи та більше 30 різних варіантів параметрів та налаштувань. Потім оптимальні налаштування запам’ятовуються системою і «новому» механізатору потрібно тільки активувати старі налаштування не витрачаючи 20-40 хвл робочого часу, на налаштування трактору.

Всі дані також доступні на веб-порталі John Deere Operations Center та можуть використовуватися для всього парку техніки. Крім того, дані зберігаються в хмарної системі, подібної Apple iCloud. Отже фермер може запросити висококваліфікованого інженера який зможе вірно налаштувати трактор під конкретну посівну комбінацію далі відповідні налаштування можна легко завантажити на інші трактора господарства, звісно якщо це трактора Джон Дір.

Трактор John Deere  8RX 410 доступний для замовлення починаючи з осені 2020 року, що дозволить його використовувати під час весняної посівної 2021 року навіть в південних регіонах з традиційно раннім початком робіт. Більш детальну інформацію можна отримати у місцевого дилера або на сайті JohnDeere.com

facebook
viber
e-mail
copy

Коментарі (0)